És un projecte cooperatiu amb el MUHBA , amb el qual es pretén que l’alumnat conegui i entengui el passat romà de la ciutat a través dels seus vestigis materials (el patrimoni) i l'evolució urbana de la ciutat al llarg de la història.


19/1/11

PATRIMONIA'M Curs 2010/2011

Aquest curs patrimoniem la
Via Sepulcral romana (S I-III d.C.)

A la plaça de la Vila de Madrid es conserva part d´una necròpolis romana.




Les tombes se situen a tots dos costats d’una de les vies secundàries d’entrada a la ciutat de Barcino. En època romana les necròpolis se situaven sempre fora de les muralles, ja que la llei romana prohibia enterrar dintre les ciutats.
A l’època romana, la via anava fins a l’actual carrer de la Boqueria, per després entrar a la ciutat per la porta meridional de la muralla que donava al cardo maximus, més o menys a l’altura del carrer de la Boqueria amb el carrer d’Avinyó. Com a espai funerari va estar en ús, fonamentalment, entre els segles I al III dC. Els enterraments se situaven a banda i banda del camí.
Destaquen els enterraments en cupae(en pedra o maçoneria), un monument funerari en forma semicilíndrica que recorda una bóta de vi.






5 comentaris:

  1. Us animo a que seguiu el Projecte Patrimonia'm al nostre bloc.

    ResponElimina
  2. M'agrada al projecte de patrimonia'm, per que me interesa aprendre coses de civilizacions anteriors com la Romana i altres, també realizar les sortides
    Adrià Climent

    ResponElimina
  3. AQUEST PROJECTE MOLA MOLT, SOBRETOT LA CIVILITZACIO ROMANA.
    M´ENCANTA!!!!!!!!!!!!!
    LES SORTIDES HAN SIGUT SUPERGUAYS!

    TAHA

    ResponElimina
  4. M'agrada que us agradi la nostra gran història. Teniu un munt i un món per descobrir!!!

    ResponElimina
  5. Sóc la mestra de la lluna i la terra de 4rt, Olga

    ResponElimina